لارستان، به‌عنوان بزرگترین و پرجمعیت‌ترین شهرستان جنوب استان فارس در پس کرانه‌ های خلیج فارس واقع شده و از پیشینه و شهرت تاریخی خاصی برخوردار است .

حوزه استحفاظی اداره کل راه و شهرسازی لارستان نیز بدلیل همجواری با استان های هرمزگان ، بوشهر ، کرمان و ... و وقوع در مسیرها و مقاصد گردشگری، نفتی، صنعتی ، بنادر مهم اقتصادی و مناطق آزاد تجاری همچون بندر عباس، بندرلنگه ، چارک ، آفتاب ، اسکله شهید رجایی، اسکله شهید باهنر ، جزیره قشم ، جزیره کیش ، عسلویه ، پارسیان و … این حوزه را به کریدوری مهم تبدیل نموده و به نحوی به عنوان شریان حیاتی و گلوگاه اتصال فارس به هرمزگان و بوشهر نقش اصلی و مؤثری در برقراری ارتباطات دارد و بدون شک موقعیت جغرافیایی ممتاز آن از مهمترین مزایای این منطقه به شمار می رود.

اداره کل راه و ترابری لارستان از سال ۱۳۶۲ به اداره کل ارتقا یافته و در سال ۱۳۹۱ با ادغام دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی به اداره کل راه و شهرسازی لارستان تغییر نام‌ داد و در حال حاضر هفت شهرستان لارستان ، لامرد ، خنج ، مُهر ، گراش ، اوز و‌ جویم را در زیر مجموعه خود دارد.

حوزه استحفاظی اداره کل راه و شهرسازی لارستان مساحتی معادل ۲۶۹۶۴ کیلومتر مربع را شامل می شود و طول راههای همسنگ این‌ اداره کل ۷۴۳۳ کیلومتر می باشد . همچنین از ابتدا تا انتهای حوزه استحفاظی این اداره کل بیش از ۶۰۰ کیلومتر بوده که با این تفاسیر حوزه سرزمینی این اداره کل از ۱۶ استان کشور پهناورتر است . در تاریخ 31 خرداد 1390وزارت راه وشهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسكن وشهرسازی تشكیل ومقرر گردید همه امكانات ،تعهدات،اعتبارات،نیروی انسانی واموال منقول وغیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

سال ١٣٩٠

در تاريخ ١٣٩٠/٠٣/٣١ قانون تشكيل وزارت راه و شهرسازي از تجميع وزارتخانه های مسكن و شهرسازی و راه و ترابری به تصويب مجلس شورای اسلامی و در تاريخ ١٣٩٠/٠٤/٠١ به تاييد شورای نگهبان رسيد.

سال 1353

در تاريخ ١٣٥٣/٠٤/٠٣ پس از تصويب قانون تغيير نام وزارت آباداني و مسكن به وزارت مسكن و شهرسازی و تعيين وظايف آن در مجلس سنا ، در جلسه ١٣٥٣/٠٤/١٦ قانون فوق به تصويب مجلس شوراي ملی رسيد.

در تاريخ١٣٥٣/٠٤/١٦ پس از تصويب قانون تغيير نام وزارت راه به وزارت راه و ترابري و تجديد تشكيلات و تعيين وظايف آن در مجلس شوراي ملي، در جلسه فوق العاده ١٣٥٣/٠٤/٢٤ مجلس سنا ،‌ قانون فوق به تصويب رسيد

سال 1342

در تاريخ ١٣٤٢/١٢/٢٢ وزارت آباداني و مسكن به منظور ايجاد تمركز و هماهنگي در تهيه و اجراي برنامه ها و طرحهاي ساختماني و تهيه مسكن و همچنين جهت تهيه و اجراي طرحهاي شهرسازي و ده سازي و طرحهاي آباداني تاسيس شد.

سال 1315

در سال ١٣١٥ وزارت طرق و شوارع با تصويب مجلس شوراي ملي به وزارت راه تغيير نام يافت.

سال 1308

در این سال وزارت طرق و شوارع با تصویب مجلس شورای ملی به وزارت راه تغییر نام یافت. 

به موجب قانون مجلس شورای ملی: ١- وزارت طرق و شوارع ٢- وزارت اقتصاد ملی، به جای وزارت فوائد عامه، فلاحت و تجارت تشكیل گردید. به موجب ماده ٢ این قانون ، وزارت طرق و شوارع وظایف مراقبت در ایجاد و نگهداری راه های آهن و شوسه و تنظیم و توسعه كشتیرانی و اداره كردن امور بندری را عهده دار شد. ماده چهارم:‌ تشكیلات اداری دو وزارتخانه فوق بر طبق نظامنامه ای خواهد بود كه به تصویب هیئت وزراء خواهد رسید. ماده پنجم: این قانون از اول فروردین ماه ١٣٠٩ به موقع اجراء گذاشته خواهد شد.

سال 1301

در تاريخ ١٣٠١/١/١١ اداره كل طرق و شوارع در وزارت فوائد عامه، فلاحت و تجارت به منظور اقدام موثر براي راهسازي ، نگهداري و بهره برداري تشكيل گرديد. اداره كل طرق و شوارع، راههاي كشور را به نواحي مختلف تقسيم كرد و مسئوليني براي اداره امور راهسازي و تعمير و نگهداري آنها معين كرد.

سال ١٢٩٨ هجری قمری

در سال ١٢٩٨ هجري قمري و در دوران سلطنت ناصرالدين شاه وزارت فوائد عامه تاسيس شد و امور مربوط به احداث راه ، پل و راهداري بر عهده وزارتخانه مذكور گذاشته شد. اين وزارتخانه تدريجاً در سالهاي پس از تأسيس به وظايف ديگري مانند تجارت و فلاحت پرداخته كه به همين دليل بعدها به نام فوائد عامه ، فلاحت و تجارت تغيير نام يافته است . هزينه هاي راهسازي در اين دوران با اخذ باج يا حق العبور كه در راهدارخانه ها گرفته مي شد تأمين مي گرديد. درسال ١٣٠٤ با پيشنهاد دولت وقت و تصويب دوره پنجم مجلس شوراي ملي دريافت باج يا حق العبور در راهدارخانه ها ممنوع و مقرر شد از وزن غيرخالص صادرات و واردات مملكتي مالياتي به عنوان ماليات راه دريافت شود.